Kategoriler

2022 Trend Güneş Gözlükleri

güneş gözlük modelleri2022 Trend Güneş Gözlükleri

Yeni bir yıla daha girdik ve soğuk günleri geride bıraktık. Her yılın ilk ayları olduğu gibi baharı müjdeleyen Mart ayı da bu yıl İstanbul ve çevresinde de son yıllarda alıştığımızdan sert günler geçiyor. Önümüzdeki günlerde havaların ısınmasıyla ve bulutların çekilmesiyle güneş ışınlarıyla daha fazla temasta oluyoruz. Bu nedenle gözlerimiz güneşten gelen zararlı ışınlar ile daha fazla temasta oluyor. Bunu önlemek için güneş gözlükleri kullanmaktayız. Güneş gözlükleriyle ilgili içeriklerin yer aldığı makalelerimize Hermoda Blog sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz. Ancak güneş gözlükleri sadece koruma görevi görmesinin ötesinde aynı zamanda birer de aksesuarlar. Bu yılki güneş gözlükleri trendlerine bu yazımızda bakıyor olacağız.

Öncelikle tercih edeceğiniz gözlük modellerini yüz yapınız ve boyutuna göre tercih etmeniz daha sağlıklı bir kullanım açısından çok daha önemli. Güneş gözlüklerini sadece bir aksesuar olarak kullanmadığımızı da tekrar hatırlatalım.

Bu yıl dikdörtgen güneş gözlük modelleri popüler modeller arasında yer alacağa benziyor. 2022 özelinde büyük güneş gözlükleri yerine daha küçük modellere yönelimin daha yoğun olması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda popüler olan cat eye güneş gözlükleri de bu yıl trend modeller arasında yer alabilir. Kenarda duran güneş gözlüklerinizi kontrol etmenizde fayda var.

Kenar kısımlarında metal detaylar barındıran vintage gözlükler de popüler olması beklenen modeller arasında. Bu gözlükler daha çok bizlere eskileri modern bir estetik ile hatırlatan, stiline göre sade olmasına karşın şık bir kombinin can alıcı tamamlayıcı aksesuar parçası olabiliyor.

Ayrıca güneş gözlüklerinde farklı renkler de yine ön planda olacaklar. Genelde güneş gözlükleri siyah, gri, altın gibi tonlarda tercih edilebiliyor. Ancak kıyafetinize uygun tonlarda kombin sağlayabilmeniz için renkli çerçeveler tercih edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz renk vurgusunu fazla ön planda tutmayı tercih etmiyorsanız renkli gözlük sapları ile renk geçişini daha yumuşatarak kombinizdeki renk uyumunu tamamlayabilirsiniz.

Genellikle ilkbahar ve ağırlıklı olarak yaz aylarında kullandığımız güneş gözlükleri aslında dört mevsim kullanıma uygunlar. Zararlı güneş ışınları dört mevsim de dünyaya ulaşmakta. Ancak yaz aylarında güneşe daha fazla maruz kaldığımızdan dolayı böyle bir algı mevcut. Bir süredir kullanmadığınız güneş gözlüklerinizi kullanmaya başlamadan önce Hermoda Gözlük gibi bünyesinde uzman optisyenlerin olduğu optik mağazalarında gerekli bakımlarını ve kontrollerini yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Hermoda Gözlük herkese sağlıklı ve net görüşler diler.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.